Üdülj és gyógyulj a Napraforgó Vendégházban!

Az E. Család, Jászvásárból (Iasi), a Napraforgó Vendégház hűséges vendége, így mesélt a sóbánya gyógyhatásairól:

Mikor először jöttünk Parajdra, 2oo9-ben, ez volt az utolsó reményünk arra, hogy a nagyobbik lányunk krónikus fülgyulladását kezelni tudjuk, anélkül, hogy  megműtenék. Akkor csak 3 éves 8 hónapos volt és allergiás orrnyálkahártya gyulladással diagnosztizálták.

Szeptemberre írtak ki műtétre, de ismerőseink és egy szakorvos javaslatára      eljöttünk a parajdi sóbányába kezelésre. Megtudtam, hogy egy napi kezelés a bányában egyenlő 7 napi tartózkodással a tengerparton.

Egy évnyi sorozatos betegséggel és gyengélkedéssel a hátunk mögött, kimerülten érkeztünk Parajdra, a Napraforgó Vendégházba. Ebben az egy évben a nagyobbik lányunk sorozatos fülgyulladással küszködött, a kicsi pedig (aki még egy éves sem volt) súlyos torokgyulladástól szenvedett, ami légzési nehézséggel párosult.

14 napot maradtunk, a nagyobbik lányomat vittem kezelésre, a kisebbik még túl kicsi volt a bányához.

Parajd és a vendégház a nyugalom és a béke szigetét jelentették nekünk, ahol az erdő és a csend barátainkká váltak.

Hazatérésünk után elhatároztuk, lemondjuk a műtétet az első fülgyulladásig.

Meglepetés! Nagy lányunknak csak múló, enyhe megfázásai voltak, melyeket „lábon vitt” könnyedén. A következő évben visszatértünk Parajdra, ugyanabba a vendégházba, ahol a megszokott jó körülmények, csend és vendégszeretet fogadott.

Aztán 5 évig folyamatosan jöttünk, már nem csak a kezelésért, hanem ezekért e csodálatos tájakért is.

Az itt eltöltött idő után a következő csodákról tudok beszámolni:

  • Én, aki egyre súlyosbodó orrnyálkahártya gyulladástól szenvedtem, elhagytam a gyógyszeres kezelést és könnyebben lélegzem.
  • Férjem, aki mandulagyulladás nélkül nem úszott meg egy hideg italt, most nyugodtan issza a hideg sört és fogyasztja a fagylaltot.
  • A., nagy lányunk vidám, egészséges és virgonc gyerek, aki megszabadult az allergia elleni erős gyógyszerektől, de főleg a műtéttől.
  • T-n., a kislányunkon nem fogtak ki a közösségbeli fertőzések.


A család gyógyszerládája az évek során egyre üresedett, ma már csak a szigorúan vett sürgősségi gyógyszereket viszem magammal útra, hiszen családom betegségei a kezelésnek köszönhetően kis kellemetlenségekké váltak, melyek könnyen ellenőrzés alatt tarthatók.

 

I. E., Jászvásárról, 2013. Aug. 24